dinsdag 17 mei 2011

Het bijzondere verhaal van een van onze bruidspaartjes

Wat we ook graag eens met jullie delen, is het verhaal van een van onze bruidspaartjes,
bij wie het even anders liep dan verwacht...
We ontmoetten vorig jaar een bijzonder liefdevol, jong en energiek koppeltje met de droom te trouwen in Italië. Ze hadden eigenlijk al een vrij goed idee van het waar, het wanneer en het hoe...
Wij hebben de eer gehad voor hen te mogen werken, brainstormen en organiseren... tot ze met een onverwacht nieuwtje kwamen tijdens een van onze skype gesprekken....

Dit is hun verhaal...

Tijdens onze vakantie in 2010 –na het huwelijksaanzoek- was het onze droom om te trouwen in een superromantisch kerkje dat we ontdekt hadden, op een strandje in Italië. (Camogli, in de buurt van Portofino)

Luidop waren wij aan het dromen, wetende dat zoiets veel te moeilijk te organiseren is en dat dit iets is voor de rijke mensen….

Toen we al een aantal weken later thuis waren, besloten we voor de lol toch eens wat te googelen.
Er zijn allerlei organisaties dergelijke dingen organiseren, maar na het leggen van verschillende contacten, hadden we –met verre voorsprong- het beste gevoel bij Perché Ti Amo.

Enkele weken later hadden we Kiki al bij ons thuis voor een verkennend gesprek. Ze is Nederlandstalig dus een taalbarrière was er al niet.

Snel bleek het statement dat dit enkel iets voor rijke mensen is, onterecht.
Met een normaal budget leek dit haalbaar te zijn: uiteindelijk is een restaurant en feestzaal dáár niet duurder dan hier…en zolang je de reiskosten van de gasten niet voor eigen rekening neemt, bleek het zelf goedkoper te zijn dan een klassiek trouwfeest hier. Het administratieve luik viel ook goed mee (Kiki kent de procedures allemaal als geen ander)

Bovendien was de huwelijksreis ook direct beschikbaar zonder meerkost :-)

Goedkoper omdat je daar geen te gekke dingen moet doen naar omgeving, koetsen en andere tierlantijntjes: je zit zo al in een prachtige omgeving.

Toen later bleek dat de commissies voor Kiki eigenlijk heel rechtvaardig waren en vooral transparant. (we wouden van begin tot einde een zicht hebben op onze kosten, om latere verassingen te vermijden), hebben we de go voor de trouworganisatie gegeven.

11 juni 2011 om 11u11 zou ons moment worden.

Zou? Ja, want we hebben de trouw moeten uitstellen (tot onbepaalde datum) omdat een gecompliceerde, maar welkome zwangerschap roet in het eten gooide. We mogen niet meer reizen van de dokter.

Ondanks dat we er initieel veel schrik van hadden -je leest allerlei enge verhalen van huwelijksbureaus die achteraf ontzettend veel geld bleken kosten- is de samenwerking met Kiki fantastisch gegaan.

Van bij het begin tot het einde (inderdaad: het annuleren) heeft Kiki ons ongelooflijk geholpen en gesteund.

Kiki zorgde ervoor dat elke detail geregeld werd: van de bloemen in de kerk tot de muziek bij het avondfeest, van het ontvangen van de gasten tot de fotoshoots…alles werd met de minste dwang en meeste transparantie geregeld. Wij hadden in alles het eerste en laatste woord: zij zorgde er dan wel dat het in orde kwam.

We wouden perse ons trouwfeest op het strand (openingsdans op strand met ondergaande zon), we wouden naar het kerkje gebracht worden met een boot, we wouden de kerkdienst in het Italiaans, ….al die dingen heeft Kiki voor ons kunnen regelen. 


Het is dan ook ontzettend jammer dat de plannen momenteel on hold liggen...

Kortom: als je van plan bent om in Italië te trouwen: geen schrik hebben gewoon doen! En Kiki is iemand die je daar zeker kan in begeleiden.

Ook al zal het nog even duren, we kijken al uit naar de dag dat we daar –in het mooie Italië- aan het altaar zullen staan. (met de toekomstige tweeling aan onze zijde!)

Groetjes

Niko & Leentje
Sint-Gillis-Waas, België


Het spreekt voor zich dat ook ik dit jaar op 11 juni vast wel even stil zal staan bij Niko en Leentje, en die twee schatten in de buik, en ik kijk uit naar de dag dat wij een mailtje krijgen met als onderwerp: "Twee gezonde ..... zijn geboren!" ;-)
En de dag dat Niko, Leentje en de tweeling ons opbellen voor een 'wordt vervolgd', zullen wij hen uiteraard bijstaan tijdens het tweede deel van hun Italiaanse droom.
We bedanken hen natuurlijk voor de mooie brief die we gekregen hebben,
en hopen samen met hen op een goed verloop van de zwangerschap, een vlotte bevalling, en een wolk van een tweeling!

XXX
Kiki

Geen opmerkingen:

Een reactie posten